Gootsteen verstopping Amsterdam

Gootsteen verstopping Amsterdam

Een gootsteen verstopt snel

De gootsteen in de keuken krijgt heel wat te verduren. Etensresten, sauzen en andere vettige substanties kunnen makkelijk aankoeken en het gootsteenputje verstoppen. Dat is best vervelend want je gootsteen is een van de meest gebruikte afvoerkanalen in je woning. Of het nou met koken is of met de vaat, de gootsteen gebruik je bijna dagelijks. Bij een verstopping kan het afwaswater niet goed meer weg lopen en heb je kans dat het in de bak blijft staan of via de leiding terug omhoog komt. Nog vervelender is dat het met al die etensresten behoorlijk kan gaan stinken wanneer een verstopping niet snel wordt verholpen. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen om een oppervlakkige verstopping waarbij je makkelijk bij de blokkade kunt om deze te verwijderen en schoon te maken. Vooral het regelmatig schoonmaken van je gootsteen is erg belangrijk om verstoppingen te voorkomen.

Gootsteen ontstoppen
Het ontstoppen van een gootsteen kun je in veel gevallen zelf doen. Zo kun je gebruik maken van een plopper om de leiding vacuüm te trekken zodat de verstopping los kan komen waarna je hem kunt doorspoelen. Sommige verstoppingen zitten echter dieper in de leiding en zijn dus niet zo eenvoudig te verwijderen. Je zou dan kunnen denken aan een ontstoppingsveer. Deze opgerolde veer kun je in de leiding laten zakken om op die manier de blokkade te verwijderen. Heet water en afwasmiddel zijn nog een mogelijkheid om een vettige substantie uit de leiding te verwijderen. Afwasmiddel is vet oplossend en kan zo een verstopping in de leiding losweken. Daarnaast zijn er nog diverse vloeibare gootsteenontstoppers verkrijgbaar. Let er daarbij wel op waarvoor je deze middelen aanschaft. Veel van deze middelen zijn giftig voor de mens, je kunt ze bijvoorbeeld prima gebruiken voor het ontstoppen van een doucheputje, maar voor een gootsteen in je keuken is het wellicht niet aan te raden.

Gootsteen verstopping Amsterdam
Wanneer het om een dusdanig grote verstopping gaat of om een verstopping waar je niet bij kunt, is het verstandig om een ervaren rioolservice in Amsterdam te bellen. Alle gootstenen hebben in de leiding een waterslot waardoor de rioollucht niet terug omhoog kan komen. Een verstopping hierin is erg vervelend en bij een verstopping daarvoor kun je wellicht beter iemand bellen. Veel van deze diensten zijn 24/7 beschikbaar en zijn meestal snel bij je aanwezig. Amsterdam is een grote stad met zeker in het centrum moeilijk bereikbare straten waardoor je in sommige gevallen rekening moet houden met een bereikbaarheid van ongeveer vier uur. Het is dan ook altijd handig om te kijken welke rioolservice het dichtste bij je in de buurt zit. Let ook op de reviews die over een bedrijf worden geschreven voordat je de telefoon pakt. Voor het ontstoppen van een gootsteen in Amsterdam ben je, afhankelijk van het bedrijf dat je kiest, tussen de €50 en de €100 kwijt. Deze prijzen hangen ook af van een eventuele garantie die sommige bedrijven aanbieden. Een bedrijf dat garantie biedt zal kosteloos langskomen wanneer de verstopping naderhand toch nog niet helemaal verholpen blijkt te zijn.